Над 380 адвокати са се записали за гласуването за избор на нов Председател на Адвокатска колегия в Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg В момента тече вотът, който ще продължи и утре. Гласуването е в Панаира, а утре продължава в офиса на Адвокатски съвет в Легис Център. Очаква се резултатите да излязат утре вечерта.

Претендентите за поста са двама - досегашният зам.-председател Зоя Тошкова и секретарят на съвета Иван Демерджиев.  Адвокат Стефан Левашки, който бе начело на колегията през изминалия мандат, обяви че няма да се кандидатира.

Адвокатите обаче се оплакаха от условията в Конгресния център на Панаира. Тъй като огромните помещения не са отоплени, част от адвокатите се шегуваха, че много от клиентите им в момента са на по-топло, отколкото те самите.

По-рано се проведе отчетно изборно събрание. Досегашното ръководство - председателя на съвета и шефовете на Контролния съвет и Дисциплинарния съд изнесоха доклади, а след това кандидатите представиха  екипите и идейните си платформи. 

TrafficNews.bg следи безпристрастно и с интерес случващото се в адвокатското съсловие на Пловдив и своевременно информира читателите за процесите, които текат. Информационният сайт предложи и на двамата претенденти да изложат своите идеи и виждания за бъдещето на АК - Пловдив и българската адвокатура, давайки им безплатна трибуна. 

Какво е общото и различното в платформите на адв. Иван Демерджиев и адв. Зоя Тошкова вижте в интервютата им пред TrafficNews!

Програмата на адв. Тошкова: Повишаване на правната култура на гражданите и защита на правата на адвокатитеВ Закона е записано, че на адвоката се следва уважение като на съдия. Но все още не сме стигнали до изпълнение на тази повеля, казва пловдивсата адвокатка

Програмата на адв. Демерджиев: Нов Закон за адвокатите и електронизацияПреди три години от ВАС ни третираза като заразно болни, сега вече говорят с нас, казва претендентът за председателския пост