Жители на Пловдивското село Тюркмен готвят подписка и спешно настояват да бъдат взети мерки за опасен път, който минава през селото. Въпросният IIІ-666  е републикански път и е натоварен всекидневно с голям пътен трафик.

Жителите на селото споделиха, че  са притеснени, защото по никакъв начин не е обозначено за автомобилите, че преминават през населено място. По думите им никъде няма и поставени предупредителни знаци или легнали полицаи, за да сигнализират за намаляне на скоростта. Така хора от близките къщи всекидневно стават свидетели на автомобили, които минават с над 120 км/ч., блъскат животни и застрашават живота на пешеходците.

Те коментираха, че в последно време има значително увеличение на нарушенията на допустимата скорост. Това предизвиква сериозни опасения за безопасността на жителите на селото. „Съзнаваме, че безопасността на нашите деца, възрастни и всички жители е от първостепенно значение. Честите преминавания на автомобили с висока скорост, особено в близост до нашите домове, увеличават риска от пътни инциденти.

Вярваме, че с реализирането на нашето предложение ще се постигне значително подобрение на безопасността на движението в района и ще се намали вероятността от трагични инциденти,” пише в онлайн петицията, под името –„ЗА изграждане на легнали полицаи на републикански път IIІ-666 в село Тюркмен”.

Жителите призовават всички да се присъединят към искането им, за да покажат единство в стремежа да направят селото по-безопасно за всички. Те са уведомили и кмета на селото, като предстои от населеното място да бъде входирана жалба към Агенция „Пътна инфраструктура”.

Кметът на Община Брезово Калин Калапанков е категоричен, че на въпросното място има пътен знак, който обозначава навлизането в населено място и такъв, показващ напускането от селото. Той поясни пред медията ни, че въпреки сложната процедура по изграждане на легнали полицаи, ще се направи всичко възможно това да се изпълни. 

Петицията: 

https://www.peticiq.com/ii-666