Мечка бе засечена в района на село Извор в община Родопи, научи TrafficNews. Животното е било видяно вчера през деня от група туристи. Те са заснели момента на срещата, продължила няколко минути. През това време мечката необезпокоявано се движела по поляната, без да отчита присъствието на хората.

При засечката не се е стигнало до инцидент. Въпреки това туристите предупреждават, че трябва да се избягват разходки в района на гористите местности около село Извор. Същото направиха преди дни от Община "Родопи".

Припомняме, че това е третият случай за последните две седмици, при който мечка бива забелязана да се разхожда из Родопите. Локациите са в близост до населени места – Манчова поляна край Марково и Белащица. Майката мечка с две малки отново е била забелязана около Манчова поляна, този път от ловна дружина.  

След Марково: Засякоха мечка и край БелащицаЖивотното е било видяно близо до манастира в района на селото

Засякоха мечка с две малки в района на МарковоПредупредиха хората да внимават с разходките на открито

Припомняме, че кафявата мечка е защитен вид, включен като приоритетен в Червената книга на Република България. Нейното убиване е незаконно и се третира като престъпление по Наказателния кодекс.