Точно 10 дни остават до обещания финал на ремонта на АМ „Тракия“ между 134-и и 156-и километър. Участъкът, който се намира на територията на Пловдивска област, не е обновяван повече от 25 години и окаяното му състояние водеше до проблеми на пътя, нерви за шофьорите и редица пътни инциденти заради дупките.

Краят на ремонта на аутобана съвпада с началото на летния сезон. Още в първите почивни дни на месец юни заради засиления трафик към морето и въведените ограничения на движението десетки шофьори останаха блокирани на пътя. Движението беше парализирано още от Стара Загора, като лентите бяха препълнени с коли. Не липсваха и автомобили, които караха по аварийната лента.

Читател на TrafficNews.bg изпрати сигнал, че повече от 90 минути е взимал разстоянието от Пловдив до село Шишманци, а друг алармира, че за пет минути в тапата се минават само няколко метра.

Вижте кадри с дрон от ремонта на магистрала „Тракия“ във видеото на ТРАФИК ТВ:

Очаква се тези затруднения да приключат скоро, тъй като от транспортното министерство обещаха ремонтираният участък да бъде пуснат в експлоатация 10 дни по-рано от първоначално обявената дата - 25 юни. Дотогава тежкотоварните превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут: от пътен възел "Пловдив Изток" при 133-и км на АМ "Тракия" по път I-8 и II-66 до пътен възел "Плодовитово" при 165-и км и обратно.

Поетапното затваряне на участъка от магистралата започна в началото на месец май, за да се извършват нужните дейности по рехабилитация. Тя включва ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи.