Трупове на десетки кучета и котки са били открити днес от жители на пловдивското село Калояново. Местни подозират, че едновременната им смърт се дължи на умишлено убийство. Вероятно уличните животни са били отровени.

 „Тази сутрин в непосредствена близост до дома ми в Калояново, около 7ч., забелязах труповете на две бездомни кучета, които живееха на същата улица и за тях се грижеха няколко човека. Същите бяха безобидни и не са създавали никакви проблеми. В 9ч. труповете вече ги нямаше. Първоначално помислих, че това е дело на съсед, но малко след това попаднах на публикация във “Фейсбук” в страницата на сдружение “Мечо и приятели”, в която имаше приложени снимки на други отровени животни в центъра на селото. В коментарите има информация от сдружението, че убитите кучета са над 50“, споделя друг жител на Калояново.

В селото се говори, че в казуса може да е замесен служител на Община Калояново.

„Бездомните кучета и котки са голям проблем за някои жители на селото, въпреки че животните не са агресивни, не е имало и нападения, те единствено търсят храна. Освен това от години се носят слухове, че от общината разпореждат да се тровят бездомните животни“, споделя гражданин.

TrafficNews направи опит да се свърже с кмета на Община Калояново Виктория Михайлова. До публикуването на материала обаче връзка с кметството не успяхме да установим.

До момента от тяхна страна не е имало официален коментар по темата.

Днес на място е имало екип на полицията. Местни изразиха готовност да сезират Районна прокуратура - Пловдив.