След тежката катастрофа в Марково кметът на Община "Родопи" Павел Михайлов разказа пред репортер на TrafficNews, че има идея на мястото, където се случи жестоката катастрофа да бъде изградено кръгово кръстовище и проектът е приоритет за общината. Кметицата на Марково Десислава Терзиева също настоява за обезопасяване на мястото, предвид това, че кръстовището е най-натовареното в селото.

"Кръстовището е много опасно и за него имат проект там да се направи кръгово, което да е безопасно. В сесия на Общински съвет на Община "Родопи" днес беше гласувано това кръгово кръстовище да бъде част от разчета на „Родопи”, като един от най-важните обекти в капиталовата програма. Имаше предложение да бъде извадено от капиталовата програма за сметка на друг обект, но днес беше гласувано да остане в разчета. Имаме дори поръчка по ЗОП за определяне на изпълнител, но на каква ще го направим вече е друг въпрос", разказа Павел Михайлов.

Кметът на Марково Десислава Терзиева допълнни, че от две години е абсолютно убедена, че това е един от най-важните обекти, които трябва да се направят в селото.

"Марково страшно много се разрастна като населено място и движението е изключително натоварено. Тук се събират 4 лъча и постоянно се създават предпоставки за ПТП. Всеки ден тук има патрул, за да се избегне това, което за съжаление днес се случи. Точно преди 2 часа го съобщих на сесията преди гласуването, но за съжаление се плати с цената на един човешки живот", допълни Тервзиева.

Катастрофа с жертва в Марково! 22-годишен отнел предимството на нетрезвен шофьорПри удара на място е загинала 67-годишна пътничка, трима са в болница

Припомняме, че тежката катастрофа, която взе жертва стана днес около 15:40 часа. 

По предварителна информация в близост до селскостопански двор лек автомобил „Форд”, управляван от 22-годишен шофьор, предприел ляв завой и отнел предимството на лек автомобил „Мицубиши” с водач на 44 години.

При удара на място е загинала 67-годишна пътничка във втората кола. В болница са транспортирани двамата шофьори и 20-годишно момиче, пътувало в първия автомобил.

Двамата водачи са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол и при по-възрастният апаратът отчел положителен резултат. Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед. Движението в района на пътния инцидент се регулира от полицейски служители.