Продължава транспортния хаос заради новите графици на БДЖ за пловдивска област. Влаковете по линия Пловдив-Асеновград и обратно редовно закъсняват, а по таблата на гарите това не се отразява коректно, алармират пътници. 

Пътуващите сме объркани, не се сменят своевременно надписите на мотрисите“, споделя читател.

Припомняме, че промяната в разписанието бе въведена на 1 август и ще важи до 25 септември. Тя засегна няколко маршрута, а за да случи извозването на пътниците се налага те да правят няколко прикачвания. Това се налага заради ремонти дейности по железопътния възел на Пловдив.  

Хаос с влаковете до Пловдив заради новото разписание, стотици закъсняват за работаПътници пътуват от Асеновград за повече от час, прехвърлят ги край коловозите в Крумово

Влакът за Свиленград, тръгващ по разписание в 10:05 ч., закъсня в 25 минути, защото мотрисата, която идва от Септември, се забави. Влакът за София закъсня с 40 мин. Объркване се получи също, защото и двата влака тръгваха от 6-ти коловоз, на който двете мотриси, идващи от Септември се разчлениха. Едната трябваше да тръгне за София, другата за Свиленград“, допълва пътник. Твърди още, че на таблото в гарата липсва информация за част от влаковете, при които има прикачвания, както и че персоналът не се ангажира да уведомява пътниците, за да се въведе организация.

Сериозен е проблемът на гара Крумово, където е възелът между Пловдив и Асеновград. Справка показва, че за закъсненията все пак се информира в сайта на железопътната компания. Опцията за „Радар“, която редовно се актуализира, е посочено, че няколко пътнически влака по въпросния маршрут се движат със закъснения. То варира между 15 и 20 минути. Причината е изчакване на връзка с друг влак на гара Крумово.

От гара Крумово обаче заявиха, че пътуващите редовно биват информирани за промени в графика и уточниха, че закъсненията се обявяват по мегафоните.

Пътници отново алармират БДЖ да организират по-добре транспортната схема. Настояват за промени новите графици, така щото да се съобразени с нуждите на пътниците, които използват влаковете, за да се придвижат по работа, но редовно закъсняват. Местни са притеснени, че хаосът ще се задълбочи след приключване на отпускарския сезон, когато редица работещи и учащи ще трябва да използват пътническия влак. 

Повече за позицията им вижте тук:

Недомислица – пътници от няколко общини край Пловдив недоволстват от БДЖ заради разписаниятаЗаради промените хора от Белово, Пазарджик и Стамболийски работния им ден се удължава до 14 часа

Фрапантно закъснение има и по линия София-Варна, където то е от порядъка на 170 до 200 минути.