Истински хаос е настъпил с разписанието на влаковете между Асеновград и Пловдив заради промените от БДЖ, които влязоха в сила от 1 август. Заради ремонтите дейности по ЖП възел Пловдив редица влакове и маршрути бяха променени, като постоянно има прехвърляне на пътници от композициите от един влак на друг.

Читател на TrafficNews изрази възмущението си от ситуацията с една от най-използваната линия между Асеновград и Пловдив. Досега ранният влак тръгваше в 6:55 часа, а в Пловдив бе в 7:25 часа. Линията се използва от стотици жители на града в подножието на Родопите, които работят под тепетата.

Спират редица влакове от Пловдив за два месеца, променят целия график заради ремонта на жп възелаОграничават движението по жп връзката Централна гара – Филипово

„ От три дни поради предвидени ремонтни дейности по линията Асеновград-Пловдив влакът в най-пиковия час за работещите в 06:55  часа се изпълнява в 7:05  часа с прекачване в Крумово на влак, идващ от Димитровград.

Заради чиновническо недомислие, вместо да ни извозят с автобуси, както се е процедирало винаги, ние закъсняваме за работа. В Пловдив вместо  -7:25 часа, пристигаме чак 8:15 часа.

 Другото ужасяващо нещо е спирането на 10-11 коловоз,  където все още няма изградени перони, а някаква елементарна рампа.Става невиждан хаос. Това е недопустимо!

 Молим за отразяване на това кошмарно пътуване и мненията на пътуващите ,както и адекватна реакция на БДЖ.   Логично е да ни пренасочат  с прекачването в Крумово с автобуси, след като не могат да се оправят с влаковете .  Работодателите не се интересуват от ремонтите на БДЖ,  а от нашето присъствие на работното ни място в съответен час.”, пише  наша читателка.

Временната организация на движението на влаковете ще продължи поне до края на септември, поне  според предварителния график, даден от НКЖИ за ремонтите дейности.