Второ семейство в Пловдивска област остана без дом в резултат на пожар. Огнената стихия изпепелила къща с две стаи в село Устина, обитавана от семейството на Фанка Божилова. Жената живеела заедно със сина си, неговата съпруга и двете им деца. Домът им е напълно изпепелен, а в момента многолюдното семейство е отседнало при свои роднини. 

Огънят е тръгнал от една от стаите в къщичката, съобщиха за Trafficnews.bg от пожарната. Сигналът е постъпил в 11:06 часа, като на място са се отзовали два пожарни автомобила от РСПБЗН-Стамболийски. Бързата намеса на огнеборците е предотвратила разпространението на пожара и нанасянето на материални щети по още 5 сгради, намиращи се в съседство на имота. Предполагаемата причина за пожара е неправилно използване на отоплителни уреди. 

За да подпомогнат семейство Божилови, жителите на село Устина са стартирали дарителска кампания. Стихията е унищожила цялата покъщнина, а семейството ще има нужда от помощ, за да изгради къщата си отново. 

"Събираме пари, за да им купим строителни материали, с които отново да изградят дома си. Ще имат нужда също от посуда и покъщнина", сподели кметицата на селото Нели Бундева. 

Към момента няма открита банкова сметка в полза на пострадалото семейство. Желаещите да подпомогнат семейството могат да се свържат с кметството на Устина на телефон 031452010.

Припомняме, че преди дни друго семейство от Пловдивска област остана без дом в резултат на пожар. Пламъците обхванаха новопостроената къща на семейство Димитрови от Брестник, които очакват раждането на третото си дете. Жителите на цялата област изразиха своята съпричастност към младите родители, а дарителската акция продължава.

Вижте подробности:

Пожар унищожи къщата на младо семейство с две малки деца в Брестник ВИДЕО и СНИМКИСлед десетина дни Константина и Петър очакват на бял свят да се появи и третото им детенце

Школото в Брестник с дарение за семейство Димитрови, пловдивчанка предлага мебели ВИДЕОДесетки обаждания са постъпили в кметството на селото през последното денонощие

След пожара в Брестник: Семейство Димитрови влезе в ново жилище, осигурено от военните ВИДЕОДарителската кампания за младото семейство продължава