Военно жилище ще получи многодетното семейство от пловдивското село Брестник, останало без дом. Апартаментът ще бъде осигурен от Министерството на отбраната, стана ясно днес. Жилището се намира в един от блоковете на територията на авиобаза Граф Игнатиево. Тази сутрин семейството прекрачи прага на новия си дом, пише NOVA.

"Чудесен е апартаментът. Имаме покрив над главата си и ще бъдем по-спокойни с една идея за живота на малките деца”, сподели съпругата на военния Константина Димитрова.

Припомняме, че вчера Министерството на отбраната и авиобаза Граф Игнатиево организираха дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобазата, което загуби дома си след пожар.

Хора от няколко български града вече са се свързали в кметството в Брестник, за да предложат материална помощ на младото семейство, което изгуби дома си при пожар. Стартиралата вчера кампания вече се радва на широк отзвук, сподели кметицата на селото Елена Проданова пред TrafficNews.bg.

Семейството остана без дом, след като пожар го изпепели до основи в неделя. Пламъците са избухнали около 10 часа сутринта, докато бременната Константина Димитрова, съпругът й Петър и двете им дъщери – Хриси на 10 г. и Божидара година и половина, закусвали.

"Смятам, че двамата се нуждаят най-вече от парични средства. Така ще успеят да изградят дома си отново", сподели още Проданова.

„Терминът ми е на 10 март. Очакваме момченце. Дори куфарът, който бяхме приготвили за родилното, изгоря. Но най-важното е, че всички сме здрави. Успокоявам се, че сме реагирали навреме, че не е станало през нощта, защото можеше сега да ни няма”, казва жената.  

Вижте как изглежда новото жилище на семейството във ВИДЕОТО на Нова:

Какво разказаха семейство Димитрови ден след пожара, вижте във ВИДЕОТО на Деница Лещева и Добринка Димова: