Млади жени събират средства за бездомни кучета и котки в Карлово и Сопот чрез благотворителен базар на мартенички. 

Инициативата е на 29-годишната Виктория Цанкова, която заедно със своя приятелка се грижи за бездомни кучета и котки. На всички се правят необходимите изследвания - паразитология, инфекциозни болести, поставят се ваксинации, всички се чипират и имат паспорти. А когато достигнат съответната възраст - се кастрират.

Двете жени са приютили част от четириногите в домовете си. Други настаняват в приемни домове, понякога срещу заплащане. Когато се налага лечение в клиника, остават на стационар. Виктория се занимава и с кастрации на улични и дворни котета.

„За жалост, повечето стопани на дворни нехаят сами да си кастрират животните и най-редовно ни изхвърлят поколенията”, сподели преди време пред TrafficNews Виктория.

Всеки, който иска да помогне на животните, може да купи мартеничка от Tson-Ka Beauty, Kinopolis Karlovo и Механа Добрила Сопот.

Млада майка от Карлово храни и кастрира бездомни кучета и коткиПо нейна инициатива в киното в града е поставена кутия и всеки може да помогне, като дари средства, храна или медикаменти