На 27 август отбелязваме 54 години от обявяването на Кричим за град.

„От мое име и от името на общинското ръководство искам да честитя в аванс празника и пожелая на всички наши съграждани здраве, благополучие и просперитет. Нека са успешни делниците ни, а истински и споделени със семействата и добри приятели празниците ни!“, заяви кметът на община Кричим Атанас Калчев. 

Той пожела още Бог да пази града и жителите в него от болести, бедствия и нещастия.

По повод празника Община Кричим е подготвила двудневна програма.

На 26 август преди обед в центъра на града ще се проведе базар „Произведено в Кричим“, а от 10 часа започва Детски научен клас „Магията на чудесата“. В 11 часа е началото на концерта на Богдан Томов. 

Вечерта от 19 часа жителите и гостите на града ще могат да гледат Площаден театър „Имало едно време ... Кричим“, с режисьор Исмаил Ходжев, а в главните роли ще се превъплътят малки и големи кричимски самодейци. 

В 20:15 часа ще се отслужи празничен водосвет, а след него кметът на община Кричим Атанас Калчев ще поднесе поздравителен адрес по повод празника. 

След това започва концерт на гръцката звезда Йоргос Ясемис. В 23 часа започва концертна програма „С България в сърцето” и Николай Учкунов, а точно в полунощ е 

лазерното шоу „Танцуващи светлини“. 

В неделя, 27 август, от 21 часа на стадион «Христо Ботев» в гр. Кричим ще се прожектира лятно кино под звездите „Игра на доверие“.

Режисьор е Мартин Макариев, участват: Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори, Александър Димов, Малин Кръстев, Пламен Манасиев, Китодар Тодоров и други. Продуценти са Яна Маринова, Мартин Макариев и Александър Сано.