Кметицата на село Марково Десислава Терзиева попита през Фейсбук председателя на Общинския съвет „Родопи” Георги Цанков дали той е наел мъже, които да лепят незаконно негови плакати. В профила на кметството в Марково тя задава въпросите към Цанков, който почти сигурно ще е кандидат за кмет на община „Родопи”.  Терзиева изброи нарушенията, като каза,а че се надява скоро плакатите да бъдат махнати от дървета и стълбове.

Ето и целия пост:

Господин Цанков,

Вие ли наехте хората ,които лепят рекламни плакати с Вашия лик и реклама на уебсайт , да го правят на забранени от Закона места?

Ако е така,бих искала да Ви уведомя, , че го правят в разрез и нарушение на:

-чл.21, т.1 от Наредба Номер 1 за поддържане и опазване на обществения ред, тъй като Кметство Марково не е определяло места за лепене и поставяне на афиши, реклами и обяви. Освен това според Наредбата за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система, чл19, т.3 ЗАБРАНЯВА поставянето по дърветата на рекламно-информационни материали.

Един председател на Общински съвет, би трябвало да познава и спазва действащите в Община Родопи подзаконови нормативни актове.

-Наредба номер 1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество на територията на Община Родопи

Бих искала още да Ви уведомя, че е забранено лепенето на плакати,обяви, рекламни и агитационни материали по съоръжения,собственост на EVN( стълбове и ел.табла)

-забранено е лепенето по огради и къщи, частна собственост, без съгласието на собственика.

Очаквам, залепените по нерегламентирани места Ваши плакати, да бъдат изчистени.

Оставате впечатление, че сте над Закона.

Десислава Терзиева

Кмет с.Марково”