Областната инспекция по труда започна проверка, за да се установят причините, довели до инцидента от тази сутрин в село Стряма, при който 58-годишен мъж загина намясто. Нещастният инцидент е станал в индустриалната зона, където се изгражда логистичен център на голяма верига магазини.

Екипите ще инспектират за евентуално допуснати нарушения на изискванията на трудовото законодателство. Санкциите са определени в КТ от порядъка от 1500 до 15 000 лева за всяко едно нарушение, заяви пред TrafficNews.bg директорът на Областната инспекция по труда в Пловдив инж. Атанас Чернаев.

Инспекцията по труда ще следи за всички пропуски, свързани с осигуряване на здраве и безопасност при работа. Ако се установят нарушения, ще се търсят отговорните лица за това, подчерта експертът. Резултатите от проверката се очакват най-рано другата седмица.

Междувременно стана ясно, че двамата пострадалите работници са настанени в УМБАЛ "Свети Георги". При единия е имало съмнение за хематом на черния дроб, но той е изявил желание да не бъде хоспитализиран. Другият, 24-годишен, е приет в Клиниката по неврохирургия, където по спешност е опериран, заради счупен прешлен в областта на кръста. При постъпването си в клиниката пациентът е бил в съзнание и без опасност от парализа.

Още за инцидента и проверките на експертите, чуйте от директора на Областна инспекция по труда инж. Атанас Чернаев.

ВИДЕОРЕПОРТАЖ: Авел Бялков

Тежък инцидент в Стряма! Работник загина, двама са ранени ОБНОВЕНА СНИМКИЗлополуката е станала в складова база на Кауфланд

58-годишен мъж е загиналият при злополуката в Стряма! Панел е паднал върху него от 10 метраДвама души на 29 и 26 години са в болница