Пенсионерите от село Марково отбелязаха подобаващо своя празник, организирайки си празненство. В навечерието на Международния ден на възрастните хора кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов беше част от тържеството. Да поздравят членовете на пенсионерския клуб бяха председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков, кметът на селото Десислава Терзиева, общинските съветници Ангел Рахов и Георги Кръстев.

Много музика, песни и честитки валяха от микрофона, а приповдигнатото настроение на възрастните хора с млади сърца развълнува всички гости.

„Жителите на село Марково са пример за това как  можем да се обединяваме, а не да се делим. Вярвам, че чувството за тази  сплотеност и отдаденост към родното място е наследено от вас -  нашите родители, роднини, приятели! Този урок е  изключително важен, защото задружността създава общност, а всяка общност има силата да отстоява своите права. Нашата отговорност като ръководство е да се вслушваме в исканията на хората и да работим, за да ги реализираме“, обърна се към хората Павел Михайлов. Той пожела на всички здраве и дълголетие, много обич и внимание от най-близките.

Думи на благодарност и уважение отправи и кметът на село Марково Десислава Терзиева.

„Вашата всеотдайност, креативност и неуморимост за нас са вдъхновение и оптимизъм, пример и подкрепа“, каза в поздрава си към възрастните хора Терзиева.

Празникът на хората от „златната възраст“ в Марково започна с водосвет за здраве. Чевръстите домакини от пенсионерския клуб  бяха приготвили домашни гозби, а музикалните изпълнения продължиха през целия следобед.