До края на октомври може да стартира ремонтът на пътя за Бойково, Дедево, Ситово и Лилково, в частност участъкът след Храбрино. Това съобщиха от Агенция пътна инфраструктура след запитване на TrafficNews.

Както не веднъж след съобщавали, трасето от години е в отчайващо състояние. Най-критичния участък се намира на изхода на село Храбрино, където асфалт почти липсва, пътят е пропаднал, на огромни дупки, вълни и неравности. 

Стартира ремонт на пропаднал път към любимите на пловдивчани родопски селаКъм момента обаче не се предвижда цялостен ремонт на пътя към Бойково

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и ремонтите му се в ръцете на Агенцията по Пътна инфраструктура.

Към момента спрямо пътя е издадено разрешение за строеж. По информация на АПИ, строително-монтажните работи все още не са стратирали, тъй като не са завършени всички процедури по съгласуване на проекта. Трябва и да се подготви необходимата документация за изготвяне на протокол за откриване на строителна площадка.

Междувременно от АПИ посочиха, че продължава ремонтът на 13-километров участък от третокласното трасе между към Лилково.

Наш репортер се свърза с представители на сдружение „За Ситово”, които разказаха, че имат уверение от фирмата изпълнител, че в най-скоро време ще има монтирани обезопасителни мантинели.

От АПИ пък допълниха, че предстои ремонт на пътната конструкция, профилиране на банкети и регули, изграждане на укрепителни и подпорни стени с анкери и пилоти, ремонт на съоръжения, поставяне на пътни знаци, полагане на маркировка, ремонт на мантинели.

Осемкилометровата отсечка до село Лилково бе в потресаващо състояние. Асфалт от години липсваше, две коли едва се разминаваха, а дупките бяха на всеки метър.

След близо две десетилетия преминаване през опасни участъци и разбити пътища и неколкократни сериозни заявки за ремонти, местните най-накрая получиха уверение, че родопското трасе ще бъде изцяло ремонтирано и разширено.  

В края на юли започна и полагането на първия слой асфалт, а в края на август, трасето бе с нова настилка, но до разклона към Лилково. Мостът към последното село все още не е укрепен. Трасето към Лилково е в застой. По проект до края на октомври е трябвало да е завършено трасето. 

Началото на края на десетилетната сага! Полагат асфалта на най-разбития път край ПловдивРаботата ще продължи и през идните дни, като до събота включително трасето ще бъде затворено