До дни ще стартира ремонт на част от пътя, водещ в посока любимите на пловдивчани родопските села Дедево, Бойково, Ситово, Лилково, научи TrafficNews. Трасето от години е в отчайващо състояние. Най-критичния участък се намира на изхода на село Храбрино, където асфалт почти липсва, пътят е пропаднал, на огромни дупки, вълни и неравности. 

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и ремонтите му се в ръцете на Агенцията по Пътна инфраструктура. Затова наш репортер се свърза с АПИ, с въпрос какво се предвижда в ремонта.

"Агенция „Пътна инфраструктура“ планира през септември да стартира укрепването на свлачището на третокласния път III-862 Пловдив-Първенец- Лилково в землището на с. Храбрино. За обекта има издадено разрешение за строеж и в момента се процедира подписване на протокол за откриване на строителна площадка", посочиха от АПИ. 

Към момента очевидно обаче не се предвижда ремонт по отсечката от разклона за Дедево към Бойково. 

Междувременно от АПИ посочиха, че продължава ремонтът на 13-километров участък от третокласното трасе между към Лилково. Проектът предвижда ремонт на пътната конструкция, профилиране на банкети и регули, изграждане на укрепителни и подпорни стени с анкери и пилоти, ремонт на съоръжения, поставяне на пътни знаци, полагане на маркировка, ремонт на мантинели.