Досегашният кмет на община Марица Димитър Иванов е кандидат за нов мандат. Успешният градоначалник /три мандата/ влиза в надпреварата от ПП „Обединени земеделци“, чийто заместник-председател е.

Партията първа подаде документи за изборите, днес се регистрира. Това се случи на емблематичната дата 22-и септември - Деня на Независимостта и есенния празник на община Марица. ПП „Обединени земеделци“ излиза на изборите с пълна листа кандидати за общински съветници, както и с кандидати за кметове в 19-те населени места в община Марица. Сред добре познатите и разпознаваеми лица са досегашните кметове на село Костиево-Георги Калоферов, на село Войсил-Стоян Черкезов, на село Царацово-Димитър Петров, на село Строево-Десислава Дингилева, на село Граф Игнатиево-Нестор Чочев, на село Войводиново-Димитър Тосев, на село Желязно-Валентина Узунова, на село Крислово-Димитър Андреев, на село Скутаре-Стоян Добрев, на село Трилистник -Мирчо Петров, на село Рогош-Величка Величкова, на Манолско Конаре-Иван Кузев, на Ясно поле Иван Иванов.

„Тези хора са успешните кметове от моя екип. Те са с достатъчно опит и усвоени проекти зад гърба си. Заедно градихме селата в общината, правихме добро, решавахме проблеми, там, където можехме, помагахме.“, коментира Димитър Иванов.

Нови кандидат-кметове има за селата Радиново-Петко Нихтянов, за село Бенковски - Тодор Босев, за село Труд- Спас Стайков, за село Динк отново се явява Йосиф Асенов, който е бил успешен кмет два мандата, за село Калековец - Георги Вълков, за село Маноле - Стоил Дишев.

В листата за кандидати на общински съветници влизат професори и лекари, инженери, учители, хора от всички сфери, спортисти, общественици, читалищни дейци.

„Повечето от кандидатите за кметове и общински съветници са от гражданската квота на съответните села, защото аз искам да управлявам съвместно с хората. Влизат също и партийни членове от ПП „Обединени земеделци“. Когато се поема отговорност за сериозно управление за бъдещото развитие на община Марица, за по-добър живот на хората, трябва екип от сериозни и компетентни хора.

Отговорността за изборите изцяло я поемам аз. Зад гъба ми са 29 кандидати за общински съветници и 19 кандидати за кметове по всички населени места. Няма нито един кандидат за кмет, който да е и кандидат за общински съветник или обратното, с изключение на мен. Всички хора от моя екип са професионалисти, доказали се в живота, хора с образование, честни, почтени и истински. Това е моят силен отбор и аз се гордея с него.

Пожелавам на всички жители на община Марица здраве и много късмет и заедно да продължим да градим и да надграждаме по-добрия живот в община Марица. Да се борим за независима, просперираща, европейска община. Да пребъде община Марица, да живее България“, призова Димитър Иванов.