Кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов награди с почетни грамоти и парична премия малките танцьори от школа „Оренда“ в с. Рогош за грандиозния успех на Националния фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“.

25-те деца от танцовата школа с ръководител Васка Нанчева спечелиха 3 златни медала в трите възрастови групи от 7 до 18 години, въпреки жестоката конкуренция на професионални танцьори от НУФИ „Широка лъка“ и НУИ „Панайот Пипков“ в Плевен.

Състезанието, в което участваха над 900 деца от училища, читалища и Центрове за професионално личностно развитие в цялата страна, се проведе в началото на юни в с. Широка лъка.

„Много се зарадвах, когато научих за достойното Ви представяне и триумфа Ви в този оспорван конкурс. Благодаря Ви от сърце, затова че прославяте името на с. Рогош и на Общината, в която живеем и за която милеем. Вие сте най-малките жители, но и най-значимите за нас“, посочи кметът на Община „Марица“.

Той с интерес изслуша разказа на ръководителя на групата затова как е протекъл конкурса и за трудната битка за първите места, в която децата от с. Рогош са станали безспорни победители.

 „Изпитвам удовлетворение, щастие и гордост от постигнатото. В моменти като този става ясно, че неуморният труд и безкрайните часове, прекарани в залата, имат смисъл“, завърши разказа си Васка Ненчева.  Тя допълни, че членовете на журито - д-р Ралица Базайтова, главен експерт в Министерството на културата, гл. ас. д-р Благовеста Калчева и ас. Светлана Станева, преподаватели в катедра „Хореография“ при АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив са я адмирирали за високите постижения на възпитаниците й.

„Гордея се с Вас и въпреки, че сме неголяма Община, знам, че в нея растат уникални деца и младежи, затова се стараем с всички сили да правим най-доброто за бъдещето им. Вие сте най-голямата красота на Община „Марица“ и нашата гордост“, подчерта Димитър Иванов. Той  припомни слогана, под който работят всички в ръководената от него администрацията „Правим каквото трябва, трудим се, стараем се и се случва каквото трябва“.

Преди да се разделят, кметът на Община „Марица“ още веднъж поздрави децата и ръководителя им за заслужените награди и пожела да пожънат нови, по-големи успехи.

На събитието присъстваше и кметът на с. Рогош Величка Величкова.