Деница Тонкева, дъщеря на убития миналата година в пазарджишкото село Виноградец ресторантьор Наско Тонкев, е изпратила писмо до гл. прокурор Сотир Цацаров, заради съмнения, че разследването за смъртта на баща й ще бъде потулено. Писмото е придружено с подписка от 300 жители на Виноградец и копие от него бе предоставено до медиите.

В него Деница припомня, че баща й е бил разстрелян с пистолета на тогавашния председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков. По разпореждане лично на гл. прокурор Сотир Цацаров досъдебното производство бе прехвърлено от Пазарджик на окръжната прокуратура в Пловдив. Вече 7 месеца по делото няма никакво развитие, твърди Деница Тонкева. Тя припомня изказване на наблюдаващия прокурор от пловдивската окръжна прокуратура, че най-късно през януари 2018 г. експертизите по случая ще са готови и делото ще влезе в съда, пише 24 часа

Такова нещо обаче не се е случило, поради което младата жена настоява за намеса на най-високо ниво за проверка хода на разследването за смъртта на баща й. Деница Тонкева твърди, че жителите на Виноградец са потресени от поведението на Лазар Влайков след освобождаването му от ареста, който според тях, демонстрирал безнаказаност.

Наско Тонкев бе убит в собствения си ресторант на 31 август, м.г., с пистолета на Лазар Влайков, като основната версия на полицията и прокуратурата е, че спусъкът на оръжието е бил натиснат от 6-годишно момченце по време на тържеството за рождения му ден.