Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Асеновград ще се предоставят средства в размер до 830 917 лв. с ДДС за изграждане на елементи на нова улица по общински път и връзка с ул. „Индустриална“, както и водопровод и канализация. 

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Завод за производство на ски“ в град Асеновград на „Амер Спортс България“ ЕООД. Инвестицията по проекта е в размер на 10.7 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 125 нови работни места.

Общината предвижда проект, в който градският транспорт ще има достъп до промишлена зона „Север“. Това ще даде възможност на служителите на заводите в района да използват градския транспорт, ще спомогне и за намаляване на вредните емисии. Градският транспорт е от ключово значение за функционирането и развитието на промишлените зони.

Новоизградената довеждаща техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели на имоти, които досега са нямали изградена пътна и водопроводна мрежа. Ползватели на инфраструктурата след нейното въвеждане в експлоатация ще бъдат следните дружества: „Амер Спортс България“ ЕООД, „Калцид“ АД, „Комексмаш - Васил Пиринков“ ЕООД, „Илиев Плат“ „Нови текстил“ ООД, „Виктория инвестмънт – ВИП“ ЕООД и всички други бъдещи ползватели, посочват от Министерството.