Синдикален регионален съюз "Подкрепа" в Пловдив поиска от областния управител спешно свикване на Областния съвет за тристранно сътрудничество. Това е провокирано от войната на територията на Украйна и мигрантската вълна.

На срещата синдикатът ще иска обсъждане и изработване на координиран регионален план за действие с оглед пристигащите в страната украински граждани и украинци от български произход.

„Предлагаме да се обсъдят възможностите за подслон, намиране на работа и хуманитарна помощ и затова считаме, че е необходимо на съвета да присъстват и представители на БЧК, както и на Регионалната служба по заетост. На заседанието ще предложим наш евентуален план за действие и координация“, се посочва в писмо на организацията, пратено до Йордан Иванов.

Посочват още, че солидарност, базираща се на основни хуманни, човешки и демократични принципи на свободния свят е гарант за защита от всякакъв вид диктатура, свързана с потъпкване на човешки права, силово налагане на геополитика и връщане на Европа и света към годините на Втората световна война, както и последиците от нея.