Предложение, нежно и стилно като „Коприна“, разчувства публиката на Драматичен театър-Пловдив. Това, което се случи на сцената, се усеща като нещо повече от лично послание. То е и доказателство за това, че младите не са изгубили чувството си за естетика и възпитание.

Без много шум, клаксони и димки - абитуриентският „В“ клас на пловдивско училище покани класния си ръководител да ги придружи на бала.

„Златният“ клас на СУ "Свети Патриарх Евтимий" посети заедно с г-жа Катя Съчмалиева красивия спектакъл „Коприна“ по романа на Алесандро Барико и драматизация на Александър Секулов. В края на представлението обаче се случи изненада не само за учителя им, но и за цялата публика.

Планът на учениците бил изпипан до последния детайл, а в него ангажирани били и самите актьори. При финала на представлението те се поклониха, но вместо да напуснат сцената на фона на оглушителни аплодисменти – останаха там.

Тогава актьорът Симеон Алексиев обяви, че в ръцете си държи едно трогателно писъмце, което няма как да не сподели със зрителите:

В залата има един много специален за нас човек, един любим учител. Искаме пред всички да заявим, че присъствието му на бала на 24-ти май е задължително. Не се приемат извинителни бележки от Джипи или съпруг!“, прочете той хумористичното послание на дванадесетокласниците от “Лиляната“.

На това интересно предложение пък класният им ръководител Съчмалиева отговори с „ДА“ и благодари за жеста без да крие изненадата в очите си. Учителката им получи и огромен букет, специален сертификат и прочувствено писмо.

Изненадата просълзи и учителката, и учениците, и публиката! Преживяването беше невероятно“, споделят присъстващи на представлението на Драматичен театър.