Неочаквано пред съда, където тече делото срещу адвокат Ивайло Пенов, чиято фамилия се оказа Дадански, се появи Митко, който преди дние стана обект на насилие от негова страна. 

Той не трябваше така да постъпва с мен. Не съм го излъгал чак толкова, защото само за чадъра, който трябваше да му дам. Аз не му го върнах, загубих го някъде и сега не мога да го намеря. Удари ме в челото, видяха го хората. Не повдигам жалба, не искам да го осъждам. Хората искат да го съдят – аз не, искам само да ми плати обезщетение“, заяви Митко пред съда.  

Той поясни, че някой му казал, че има право на 10 000 лв. обезщетение, но не става ясно кой. Самият той е раздвоен дали Дадански трябва да остане в съда или да бъде на свобода след агресивната му проява. Въпреки преживяното обаче Митко споделя, че продължава с работата си и не изпитва страх да се върне отново в артквартала.

„Искам да се махне от Капана. Не ме е страх от него, хората много ме подкрепиха и вече няма да е така“, категоричен бе Митко с чорапите.

Припомняме, че собственика на заведение „Yellow Dot” бе докаран с белезници в съда. Прокуратурата поиска най-тежката мярка спрямо Дадански, а според държавното обвинение са налице всички предпоставки за налагате на постоянен арест спрямо адвоката.  Дадански обаче каза пред магистратите, че Митко е негов приятел и , че е „смешно“ да бива етикетиран като „агресивен човек“. 

„Аз съм убеден в справедливостта. Преднамерено е отношението към мен. Митака го имам за близък, от мен е получил само добро. Той и Стефчо Автографа съм ги приел като част от Пловдив, от живота. Подарих на гостите си на сватбата чорапи от тези на Митака. Извинявам се на пловдивчани, че един селянин от Варна е дошъл в града им. Съжалявам, че разпилях чорапите и че посегнах, но без да удрям Митака. Прекомерно е искането за най-тежка мярка. Никога не съм бил престъпник. Получих лично заплахи, ден след инцидента. В 10 часа знаех, че ще бъда задържан. Жена ми дори ми се подигра, че не може да е истина. Затворих заведението от страх за саморазправа, тъй като дойдоха 10 човека да ме заплашват“, поясни собственикът на „Yellow Dot” в Капана.

В момента тече заседание и се очаква до час да стане ясна присъдата на Ивайло Дадански. 

Докараха в съда с белезници адвоката, нападнал Митко в КапанаМитко присъствал на сватбата на Дадански