Един мъж загина, а жена е в тежко състояние след снощните бури в София и областта. Инцидентът със смъртния случай е станал около 22:40 ч. край водоем в близост до село Долни Богров. Починалият мъж е издъхнал след като е бил затиснат от паднало дърво, съобщават от Спешна помощ. Жената е откарана в болница "Света Анна" в критично състояние.

Над 80 сигнали за паднали дървета и наводнени улици и мазета са получени в столицата през нощта, най-много са в районите на Панчарево и Лозенец, обясни  Красимир Димитров, шеф на дирекция "Аварийна помощ" към Столичната община.

Гръмотевици, ураганен вятър и дъждове преминаха над цялата страна. 

Дърво с височина колкото 6-етажна сграда се стовари в ПловдивСилната буря наводни за кратко различни участъци в града

В Перник, Кюстендил и София има паднали дървета. В квартал "Нови Искър" в столицата токът спря и в събота къщи осъмнаха на тъмно. След силния вятър, на много места в столицата има паднали клони и саксии.
 
В Пернишко имаше наводнени улици, а някои райони останаха без електричество. Заради паднало дърво временно беше прекъснато движението на влаковете по ЖП коридора от София към "Кулата" и Солун.
 
Паднали клони и дървета блокираха и пътища в Западна България. Пътят между Драгичево и Кладница остана затворен през цялата нощ. 
 
Както вече съобщихме, подобна е ситуацията и в Пловдив, където има стотици паднали дървета из целия град и затиснали автомобили.