Вече десет дни Мая е в пловдивския приют и чака своя човек. Трогателната история на момичето, което бе изоставено от стопанина си, обикаля социалните  мрежи и предизвиква реакции от страна на мнозина, но още никой не е  пожелал да осинови четиринигото. Всеки ден 2-годишната Мая тръпне в очакване да се срещне с посетителите  на приюта, а раздялата с тях става все по-трудна и сърцераздирателна. Това разказват пловдивчани, които познават кученцето от бебе. Както вече съобщихме, историята му е тежка.
 
Мая е осиновена от пловдивския приют преди две години. Стопанинът й обаче се оказва човек, който не може и не иска да полага адекватни грижи за четириногата си приятелка. Хората от квартала твърдят, че имал проблеми с алкохола и неколкократно се заканвал, че ще върне Мая в приюта. Още с появата си в кварталната кучешка площадка, тя спечелила сърцата на всички стопани. Ежедневно дарявала всички около себе си с любов и внимание, същото правила и със стопанина си, въпреки отношението му. За да не бъде  изоставена отново, хората я кастрирали със собствени средства, хранели я и я обезпаразитявали. 
 
Две години по-късно обаче любимата на всички Мая се озовава отново в приюта. От десет дни насам човешките й приятели я посещават ежедневно и отправят призиви в социалните мрежи. Разказват, че Мая се храни и играе, но само когато хората са с нея.
 
Мая е кастрирана, обезпаразитена и изключително социална с хора и други животни. Красавицата е способна да дари с цялата си любов и привързаност новите си стопани. Единственото, което очаква в замяна, е да не бъде изоставена отново. 
 
Снимки: Фейсбук