Ако в съдебната зала, в която тече делото срещу бизнесмена Атанас Червенков - Райфъла, поставят детектор на лъжата като в едноименното предаване, то алармага вероятно ще пищи непрекъснато. Въпреки че, процесът продължава вече трета година, свидетели продължават да се отричат от показанията си и да излизат с нови версии. 

Днес подсъдимият Бисер Романов, който е обвинен за нападението с нож срещу управителя на медицински център "Хипоталамус" Аргир Гяуров хвърли "бомба" , като се отметна от първоначалните си признания и каза, че никога не е нападал с нож мъжа. Призна , че го е ударил с ръка и го е ритнал и с това се изчерпва извършеното насилие. След това заяви, че не е подписвал нито протокол за привличане, нито протокол за разпит , а всички документи с неговия подпис били фалшифицирани. Той заяви, че дори подписите под пълномощното на адвоката му и на съдията, който го е разпитвал след ареста, не са негови. Адвокатът му настоя за графологична експертиза, но му бе отказано. 

След него на свидетелската банка застана Иван Станчев, който известно време е работил за Червенков. Двамата се запознали в ареста през 2015 година. Били настанени в една килия. При предишното разглеждане на делото Станчев свидетелсва, че Веселин Загорски е изнудвал Райфъла за голяма сума, за да си промени показанията и да го оневини. В последствие обаче е подал молба, с която се е отказал от твърденията си. "Не познавам Загорски изобщо. Излъгах, защото ми беше жал за Червенков. Той ме нави да излъжа и аз го направих. След това излязох от ареста и после започнах работа при него. Напуснах, защото имаше голямо напрежение. Червенков ме натискаше да отмъщавам на свидетеля Роман Хаджийски като му избода очите и го залея с киселина. Същота така ме навиваше да му подпаля колата. Не издържах и напуснах" разказа Станчев. Червенков заяви, че свиделят лъже, защото междувременно е направил конкурентна фирма с линейки за неотложна помощ. 

Съпругата на подсъдимия Евелина Червенкова път му зададе ребром въпроса дали причината да обарне тезата си на 180 градуса , не е фактът, че тя е отхвърлила домогванията му до нея и го е държала настрани от себе си.  Самият Станчев също не пропусна да налее масло в огъня с фразата, че "е нормално тя да крие разни неща от мъжа си, но той като излезе от затвора, ще разбере всичко". "Иване, ти поиска ли ми 70 000 лева уж да ги дадете с Йордан Налбантов на някакъв прокурор да пусне Наско" попита го тя. Станчев категорично отрече, но шофьорът на Райфъла - Стефан Гичев потвърди думите на Червенкова. 

Доведения баща на бизнесмена- Стоил Парламов и сестра му Савина също свидетелстваха, че Загорски е изнудвал Райфъла за 50 000 лева. И двамата свидетелстваха за проведени срещи с Весо Тъпото, в които той е настоявал Червенков да му даде сумата, защото я дължал на някакви хора които го заплашвали, а той бил проиграл парите на комар. 

Тъй като Стоил Парламов разказа доста детайлно за срещите със Загорски, които са били преди 4 години, прокурор Албена Иванова се усъмни , че на неговата възраст, той може да има толкова ясни спомени. Парламов я контрира с тезата, че за "тяхното консервативно семейство , подобни срещи са прецедент и затова ги помни толкова добре". Другият прокурор Атанас Янков обаче отново "върна топката " в полето на свидетелите като ги попита как "тяхното консервативно семество" е приело извъбрачната връзка на Червенков със служителката му Поля Хараланова. Бащата заяви, че е знаел за отношенията, но Савина Парламова каза, че Поля е била много агресивна и сама се е натискала на брат й. Тя направи коментар, че изневярата е нещо нормално в днешно време и дори изрази предположение, че и на прокурора се е случвало. 

Преди да излезе от залата, тя заяви, че е видяла в ресторант "Хепи" свидетелката Хараланова и дознателката Елена Запрева, които очевидно били в приятелски отношения. 

Делото продължава и утре с разпит на свидетели.