Линейка бе извикана в пловдивския съд, а причината - Атанас Червенков – Райфъла изпитва остри болки в бъбреците. Обвиняемият е с бъбречна криза и едва стои на краката си. Въпреки това той заяви пред съдебния състав, че не иска делото да се отлага, а само да му бъде поставена инжекция с обезболяващи.

За пореден път Червенков заяви, че настоява делото да приключи в най- кратки срокове, тъй като е много зле здравословно.

Медиците от Спешната помощ оказаха съдействие на обвиняемия, а делото бе отложено с 15 минути. 

Днес започна поредното заседание по случая в Апелативен съд, където Райфъла обжалва наложената му на първа инстанция присъда. Очаква се днес да бъде изслушана съдебномедицинска експертиза на здравословното му състояние, направена от трима лекари от Александровска болница.

На предходното заседание стана ясно, че Червенков е бил заплашван от Веселин Загорски, известен с прякора Тъпото. Той се заканил, че ще изнасили жена му и децата. Случката се разиграла в ареста, минути преди заседанието.  Загорски отрече обвиненията, но призна , че са се скарали в ареста, защото Райфъла напсувал мъртвия му баща. 

Припомняме, че към края на миналата година Окръжният съд най-сетне се произнесе по делото срещу Райфъла и Веселин Загорски - Тъпото за опит за предумишлени на собственика на медицински център Аргир Гяуров, както и за множество умишлени палежи на автомобили, сред които джип и коли на бившия депутат Антоний Йорданов и на жена му - Татяна. И двамата бяха признати за виновни, като Райфъла получи крайното общо наказание от 13 години, а Весо - Тъпото 12 години. 

Загорски заплашил Райфъла в ареста, че ще изнасили жена му и децатаПрокурорът Красимир Папаризов праща на прокурор показанията на подсъдимите и свидетелите за проверка

Райфъла жали 13 години затвор пред съда: Аз съм почтен бизнесмен, жертва съм на ЗагорскиЧервенков обясни, че Тъпото му е искал 200 бона подкуп и го заплашвал с отвличане на семейството му