На днешната дата преди една година загубихме Нери Терзиева. В нейна памет днес беше открита фотоизложба с емблематични моменти от кариерата ѝ. А колеги журналисти на Нери се събраха, за да обсъдят проблемите пред телевизионната журналистика, на която тя отдаде живота си.

Съпругът ѝ Евгений Тодоров написа "Книга за Нери".

"Тя имаше талант да раздава дарба на другите. Мисля, че това е едно от най-важните неща, защото в книгата започвам с това, че тя на екран я няма 30 години, в публичното пространство - повече от 20 години, но остави следа. През всичките тези години тя раздаваше дарбата си - четеше лекции, поддържаше връзка с колеги", сподели Тодоров в "Панорама".

Той определи днeшния ден като добър за българската журналистика, тъй като в памет на Нери Терзиева са се събрали много журналисти, които са обменили много и различни идеи.

Евгений Тодоров разказа и как е протекла първата му среща с Нери:

"Тъй като тогава нямаше цветни телевизори и един приятел си купи такъв. И аз за първа среща, вместо на дискотека или ресторант, ѝ викам: "Ще те водя на цветен телевизор, за да гледаме "Панорама". Тя се хвана и оттам тръгна всичко".