Планираният ремонт на сградата на Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив предизвика тревога у родители. За да се осъществят строително-монтажните работи по Блок 1 на гимназията, където се обучават голяма част от децата, ще се наложи тяхното временно преместване в сграда на друго училище.

Един от спряганите варианти за училище, чийто капацитет може да посрещне учениците, е ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“. Те са инициирали дори подписка, в която подробно излагат мотиви и съображения това да не се случи. Едното притеснение на родителите е локацията на училището – в Арман махала. Другото – сградният фонд на ПГКИТ „не е пригоден за обслужване на потребностите и нуждите на учениците от ПГЕЕ- Пловдив“, тъй като не разполага с оборудване за специализирано обучение на децата в професионални паралелки.

Родители са организирали и онлайн петиция, подписана от над 180 души. В нея те изразяват надежда, че ръководството на училището, РУО и Община Пловдив ще направят необходимото, за да подсигурят на учениците по-подходяща локация за временното им преместване.

Учениците от втори гимназиален етап да бъдат настанени в базата на Професионална гимназия по механика „Проф. Цветан Лазаров“ – Пловдив или в краен случай в Професионална гимназия по машиностроене – гр. Пловдив“, искат още родителите, подписали петицията.

TrafficNews се свърза с ръководството на ПГЕЕ-Пловдив и Регионално управление на образованието, откъдето определиха притеснението на родителите като неоснователно.

Имахме уверение от директора на ПГКИТ, ще е готов да съдейства. Все още обаче нямаме подписано решение за мястото, където ще се преместят учениците на Професионалната гимназия по електротехника и електроника. Изобщо не е говорено с категоричност, това бе един от възможните варианти. Тепърва ще се провежда среща с представители Община Пловдив, когато новата власт встъпи в длъжност. Тогава ще се вземе окончателно решение и, разбира се, бихме се съобразили с исканията на родителите“, коментира директорът на РУО Иванка Киркова. Тя допълни, че решение ще бъде взето в края на ноември.

От училищното ръководство пък са учудени от тази предприета активност от страна на родителите. По техни думи има време за спокойно и обмислено решение, тъй като ремонтът на блока с класните стаи стартира през февруари. Оттам увериха, че каквото се изисква от тях, ще бъде направено, за да се постигне съгласие и удачен вариант за децата.

По информация на медията ни днес е запланувана среща, където родителите ще обсъдят възникналия казус с ръководството на Регионално управление на образованието.

ПГЕЕ-Пловдив с мащабна поръчка: Правят модерен Тех Парк, спортен салон и ремонт на учебния корпусОбщата стойност на проектите е близо 3,4 млн.лв. без ДДС

Както медията ни писа, ПГЕЕ бе кандидат за обществена поръчка за мащабно обновление на материалната си база, с което да изгради на територията си модерен Тех Парк, да осъществи ремонт на физкултурния си салон и преобрази учебния корпус.

Към днешна дата част от дейностите по реконструкция на сградния си фонд вече са в ход. Договорите със строителите са подписани. Ремонтът на физкултурния салон, който досега бе под ключ заради неизправност, ще стартира в близките дни и се очаква да бъде приключен до края на декември. Архитектурния проект за ремонт на Блок 1, където са класните стаи, е на финален етап и предстои да бъде внесен в Община Пловдив за одобрение.