Точно 4 месеца след като за втори път бе даден ход на делото срещу бизнесмена Атанас Червенков - Райфъла, делото е на финала си и предстои Окръжен съд - Пловдив да излезе с присъда. Днес започнаха пледоариите, като обвинението в лицето на прокурорите Албена Георгиева  и Атанас Янков поискаха 16 години и половина за основният обвиняем. Албена Георгиева подробно разказа за всяко от престъпленията, в което са обвинени бизнесменът и групата, извършвала палежи и опит за убийство. Прокурорът подчерта, че изпълнителите не познават нито един от потърпевшите, нито имат някакъв връзка с тях. За сметка на това обаче Червенков е имал противоречия както с намушкания управител на на медициниски център Хипоталамус Аргир Гяуров, така и с депутата Антоний Йорданов, чиито автомобили бяха запалени. 

Албена Георгиева се позова на показанията на подсъдимите  Симеон Генов и Бисер Романов пред съдия. В последствие и двамата промениха свидетелските си разкази. 

Защитата на Червенков заяви, че първите показания не бива да се приемат, защото са били взети в нарушение на процедурата. Бе прокарана хипотезата, че разследващите са действали под давление на бившата любовница на бизнесмена, която имала контакти с един от разследващите. 

Утре делото продължава с предоариите на останалите адвокати на задържаните. 

В края на април делото стартира за втори път в Окръжен съд - Пловдив, след като състав на Апелативен го върна за второ разглеждане. Първата присъда о, произнесена от съдия Даниела Събчева бе отменена и по методът на случайното разпределение , делото бе разпределено на съдия Магдалена Маркова. Съставът на Окръжен съд, ръководен от съдия Маркова, върна обвинителния акт на прокуратурата, но в последствие нейното постановление бе отменено от по-горната инстанция.

При първото разглеждане присъдата на Червенков бе 13 години. 

След това почти всички съдии си направиха отвод и  делото бе поето от състав с председател съдия Екатерина Роглекова. 

Очаквайте подробности!