Осъденият с две доживотни присъди Божидар Атанасов, днес обжалва пред Апелативен съд едната от тях. Атанасов получи две доживотни присъди в рамките на една година. Той бе признат за виновен за разстрелите на митничаря Георги Дребчев и на Огнян Харизанов. Днес затворникът бе докаран с оковани ръце и крака в залата, като по време на заседанието веригата остана на краката му.

Според обвинението Атанасов е ликвидирал Оги Лудия, за да не му плати за голяма пратка дрога. Свидетел на обвинението, който е лежал в една килия с Божидар, твърди, че той му е признал за убийството, като му разказал , че Харизанов му е дал между половин и 1 кг кокаин, които той продал, но след това не дали уговорената сума. 

Божидар Атанасов обжалва доживотната си присъда и настоява съдът да признае, невинността му. 

Семейството на убития Огнян Харизанов поиска рекордно обезщетение от милион и половина! СНИМКИЗащитата на обвиняемия Божидар Атанасов настоя за разглеждане по съкратена процедура

Атанасов поиска да бъдат разпитани двама от свидетелите, дали показания по време на делото в Окръжен съд. Също така неговият адвокат Розалина Апостолова настоя да бъде изискана справка от Агенция Пътна инфраструктура и Агенцията по горите, които да предоставят карти с пътищата в района. Тезата, която защитава осъденият е, че в нощта на убийството на Харизанов, той е бил на технопарти на хижа "Родопски партизани" и не е имал физическа възможност за толкова кратка време да се придвижи до Чернатица, където е била вилата на жертвата. Според него разковничето по това дело е във времето. по този повод той цитира и прочутата мисъл на Левски : "Времето е в нас и ние сме във времето!"

Атанасов поиска също така да бъде представено оръжието, с което прокуратурата твърди, че е извършено убийството и заяви пред съдиите, че на следващото заседание ще ги убеди, че с това оръжие не може да бъде извършен въпросния разстрел. Въпреки протестите на прокурора и частните обвинители, съдът прие всички искания на Атанасов и насрочи делото за септември.  

Междувременно осъденият пловдивчанин е изпратил жалби до посолствата на няколко европейски държави, в които твърди, че двата процеса срещу него са грубо манипулирани и той е осъден без да е доказана вината му. 

Божидар Атанасов, осъден за две поръчкови убийства, пише жалби до европейските посолстваТой получи две доживотни присъди за разстрелите на митничаря Дребчев и Оги Лудия