След акция на НАП! Известни барове и дискотеки в Пловдив може да бъдат "Запечатани" в разгара на лятото

Някои от заведенията бяха открити съвсем наскоро, но в тях са били засечени нарушения

12.07.2024 20:00 11683 0
След акция на НАП! Известни барове и дискотеки в Пловдив може да бъдат

Новооткрито заведение в Капана може да бъде затворено от НАП в разгара на летния сезон. „Prive Club“ е станало обект на проверка от данъчни инспектори, при която са били регистрирани нарушения. Нощният клуб е бил вписан сред обектите, подлежащи на Принудителна административна мярка „Запечатване“.

Prive Club собственост на пловдивския бизнесмен Гроздан Калинов, управител и едноличен собственик на капитала в „Прайв“ ЕООД. Фирмата, която менижира бара в Капана, бе основата в началото на март тази година. Калинов упражнява търговска дейност в общо 14 дружества. Съвместно с Веселин Илиев управляват още един клуб в Пловдив – дискотеката „Secrets“.

Масовата проверката на НАП е обхванала нощните клубове в целия град. Засечените в нарушения са няколко обекта, като всички те може да бъдат "запечатани" за срок от 14 дни до 1 месец. Административната мярка обаче подлежи на обжалване от собствениците им.

Неуредици спрямо данъчното законодателство са били регистрирани в „Antik Premium Club“. Дискотеката до Водната палата се управлява от дружеството „Ориент 122“ ДЗЗД, чийто представители са Мирослав Касев и Мустафа Ташкан. Собственик на капитала обаче е Студентска потребителна кооперация "Академик".

Клуб „Найлона“ в Капана, който също наскоро отвори врати след ремонтни дейности, е част подлежащите на санкция „Запечатване“. Култовият нощен клуб е собственост на Петър Порязов – Вожда, управител на фирма „Найлона – Порязов“ ЕООД.

Принудително затваряне заради нарушения в Закона за ДДС грози и нощен клуб „Pasha“ на ул. „Капитан Райчо“ 52. Заведението се стопанисва от акционерно дружество „Билд Инвест“, управлявано от Румяна и Мирослав Райкови.

В „Черния списък“ на НАП е попаднало и друго заведение, активно в нощния живот в Пловдив – клуб „Фарго“. То се намира на ул. „Гладстон“ и е управлявано от фирмата „Клуб Синема“ ООД на Борислав Лалев, Янко Гогов и Янаки Дерменджиев.

Капана може да остане и без кафенето за пражки сладкарски деликатеси „TRDLO KAFE“ на ул. "Злати бор" 5. То се управлява от „Ванеса Къмпани“ ЕООД на Здравко Грозданов.

 

Съдбата на всички тези обекти все още не е решена, тъй като принудителната административна мярка "Запечатване" може и да не бъде изпълнена. Такъв тип наказание се налага при в случай на неизпълнение на разпоредбите на Закона за данък върху добавената стойност и Валутния закон. Най-често става дума за неиздаване на касов бон, неизправност на фискалните устройства или неоторизиран софтуер за отчитане на продажби. Предвидена е опция, в която собствениците на обектите имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите в срок от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца срещу заплащане на имуществена санкция. При повторно нарушение обаче не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му. 

 

Изпрати новина