Повече дежурни екипи осигурява ОП „Градини и паркове“ за предстоящите почивни дни по случай великденските празници.

„Очакваме хубавото време да привлече много пловдивчани в градските паркове и градини. Наше задължение е да им гарантираме там чистота и удобство. И през петте почивни дни оставяме дежурни екипи във всичките шест района на Пловдив“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

По празниците няма да спира и косенето на тревните площи, заемащи територия от над 5000 декара. В момента това е сред най-актуалните задачи, тъй като след дъждовното време през последния месец тревата избуява много бързо.

Косенето започна още през март и до момента някои пространства са обработени по няколко пъти. Поне веднъж седмично се коси тревата в най-посещаваните градини и паркове. Редовното поддържане на детските площадки, кварталните градинки, разделителните ивици на булевардите, на площадките за домашни любимци също е сред приоритетите. Вече се работи и в междублоковите пространства.

По думите на Козарев всички дейности са координирани с районните кметства, както и с графиците на ОП „Дезинфекционна станция“  за декаризация. Той напомни, че косенето на частните парцели е задължение на собствениците.

„Градини и паркове“ продължава да назначава сезонни работници, съобщават още от предприятието.