Поредният случай на неправилно паркиране в Пловдив е капката, която преля чашата на търпението на пловдивчанин. Ежедневно той се сблъсква с „наглеци”, спрели където им падне в района около Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Шофьори, решили да спестят няколко минути в търсене на паркомясто, или такива, решили да избегнат таксата за Синя зона, системно нарушавават правилата и спират я на тротоар, я в средата на кръстовище.

Ето и какво ни написа възмутеният пловдивчанин, публикуваме становището му без редакторска намеса:

„Тази снимка е от ул. "Костаки Пеев". Какво е по-необичайното? На пръв поглед нищо. Поредният "мамин син" или "наглец", или "селски тарикат", който е паркирал "скъпоценния си таралясник" така, сякаш е най-голямото съкровище на света. Не, не е това! По-лошо е!!!

Това е еманацията на безпомощността на пловдивската управа да се справи с нарушителите на закона; това е сигнал, че държавността я няма и нарушителите са по-силни от управляващите; това е маркер, който указва, че от тук нататък спазващите закона са малцинството, което е дискриминирано от бездействието на държавата/общината, а нарушителите живеят в комфорт, защото управляващите нехаят или не могат, или...

По всичко личи, че управниците не виждат по-далеч от носовете си. Защо ли? Защото:

Много скоро никой няма да спазва законите - елате в събота и неделя и вижте какво се случва около ПУ.

И сега глобите не се заплащат - тази тенденция ще стане масова, а после и данъци няма да се плащат МАСОВО.

Няма да останат хора, които да спазват законите и да плащат данъци, защото ще се изнесат от държавата или просто ще се изгубят в масата.

Пловдив от европейска столица на културата, ще стане гето на престъпници и този процес е започнал и вече е доста напреднал - хората страдат от огромна липса на справедливост и държавност.

И още, и още, и още...

Моля, нека Вашата редакция запознае нашите управници с това мнение, защото те не взимат под внимание сигнали до тях, вярвайте ми! Но дори и да го вземат под внимание, самият аз нямам вярата, че нещо може да се случи... нищо няма да се промени, а напротив, ще става по-зле. Просто управляващите са с никакъв управленски и административен капацитет. Аз казвам, че нарушителите вече са победили, и питам:

Защо ние, останалите, трябва да плащаме, за да живеят ТЕ, НАРУШИТЕЛИТЕ!?”