Организират протест в Пловдив против насилието на деца в детските градини и училищата. Поводът, който разбуни недоволството на родителите е скандалният случай в детска градина „Брезичка” в Бургас. Скандалните кадри, на които възпитателка бие деца и ги нарича „олигофрени” породиха вълна от недоволство, която заля цялата страна. В учебното заведение последваха няколко уволнения. Към днешна дата детската градина е с нова директорка и учителки, а в сградата има и видеонаблюдение.

Случаят в Бургас е причина и от МОН да добавят към задължителния етичен кодекс на учителите и допълнителни права и задължения. Директорите на детски и учебни заведения у нас ще трябва да разработят норми за поведението на персонала. Регулатор ще трябва да следи за изпълнението им и да информира своевременно ръководството за възникнала проблемна ситуация.

Протестът в Пловдив ще се проведе на 21 февруари от 17.30 часа пред сградата на Общината. Междувременно и други градове ще се вдигнат на протест, това са София, Бургас, Велико Търново, Перник, Стара Загора и Русе.