Реконструкциите на Бетонния мост се очаква да бъдат изпълнени в срок, независимо от работата на археолозите в района на съоръжението. Това увери кметът Костадин Димитров пред журналисти.

„Чул съм се миналата седмица с изпълнителите. В края на месеца ще бъдат готови съоръженията, върху които ще се монтират гредите. Гредите пък трябва да бъдат поставени през септември и ако това се изпълни, ще успеем да влезем в срок. Имаме линеен график, спрямо който може да приключим през декември“, поясни кметът и допълни археологическите разкопките се извършват паралелно и не застрашават дейностите по изграждане на Бетонния мост.

Същото се очаква и за ремонта на бул. „Кукленско шосе“. По думи на кмета темповете по изпълнение са добри и се гони срок 10 септември за финализиране на проекта. Сега се използват предимствата на летния период, за да започнат последния етап, който включва и ул. „Индустриална”. Всички дейности трябва да приключат след месец, включително и ВиК мрежата от Водното дружество.

„По отношение на реконструкциите на Брезовско шосе имахме спорове за един анекс, който трябваше да подпишем с фирмата изпълнител. След двумесечни разговори той е в ход предстои да бъде подписан. Когато се направи организацията, се надява, в най-близки срокове да започне изпълнението, за да използваме летните дни“, каза още Димитров.