Учениците от СУ "Свети Седмочисленици" в Тракия ще се радват на нов физкултурен салон. Проектната документация бе внесена днес в районното кметство от директора на школото Денка Генчева. Възложител на обекта е Министерството на младежта и спорта, а средствата са отпуснати целево по програмата на правителството за изграждани на физкултурни салони в училищата в страната.

Главният архитект на района Яна Желязкова обясни, че предстои разглеждането на документите, след което следва да бъде издадено строително разрешение.

Спортната зала е с размери 30 на 19 метра и височина 9.40 метра. В нея ще бъдат обособени спортни игрища за баскетбол, волейбол, тенис на маса. Предвидени са скамейки за учениците и обслужващи помещения. Ще има съблекални и за момчета,  и за момичета, като всяка ще е оборудвана с шкафчета и ще има санитарни помещения. Предвиден е учителски кабинет, складово помещение и др.  Проектното решение осигурява възможност за безпрепятствено ползване на съоръжението от хора в неравностойно положение.

За изпълнител на обекта е избран ДЗЗД „Сатурн-Кабиле”.