Северният бряг на река Марица е зоната с най-голям потенциал в града, който предстои да бъде реализиран. Футуристичният мегапроект "CRYSTAL TOWERS" ще бъде разположен на 65 декара на мястото на бившата Захарна фабрика. Кристалната cтpyĸтypa, която ще се откроява като пpиcъcтвиe нa гpaдcĸия xopизoнт в западната част на града, ще се превърне в своеобразен портал към най-стария жив град в Европа. 

Архитектурното решение съчетава в себе си респекта към миналото на района, в който е била разположена една от най-старите захарни фабрики в България - "Кристал" и концепцията за бъдещето на пространствата в града.

Инвеститор на проекта е строителната компания "PIMK Build" , а амбициозното архитектурно решение е на пловдивския архитект Веселин Русев. Трите "кита", върху които той стъпва са Естетика, Функционалност и Контекст. 

Това е първият жилищен комплекс в града, който разчупва наложените през последните години стандарти и се развива във вертикална линия. Реката и невероятната гледка, която се откриват от брега, провокират арх. Русев да разположи жилищната площ във вертикала, като осигури гледка към Марица и тепетата от голяма част от жилищата в комплекса, а същевременно с това да запази големи зелени площи между 8-те 75-метрови кули. 

"Проектът ще бъде реализиран на три етапа. Архитектурният проект бе избран след конкурс, като инвеститорът оцени възможностите, които предлага това градоустройство. Всички модули са структурирани така, че да осигуряват въздушни и визуални коридори.

На последните етажи на модулите ще бъдат разположени пентхаузи, всеки от който ще бъде 600 квадратни метра и с тераса на покривното пространство. До всеки пентхаус ще стига панорамен асансьор.

"От тези жилища се разкрива гледка към Марица, Гребния канал, тепетата, Родопите" разказва арх. Русев. 

"CRYSTAL TOWERS" ще бъде първият проект, който прави зелена връзка между два централни булеварда - "България" и "Марица". Партерите и долните етажи на модулите ще бъдат с обществени функции и там ще бъдат разположени ресторанти, клубове, спортни зали, магазини, обслужващи обекти. В зелените площи ще има детски площадки, зони за релакс, велоалеи. Жилищата ще предлагат висок стандарт на обитаване, като цената на жилищната площ ще бъде съобразена с конкретната локация и етаж. 

В зоната на комплекса автомобили няма да бъдат допускани, предвидени са подземни и надземни паркинги. 

В един от модулите ще бъде разположен музей и бутикова шоколадова фабрика в знак на уважение към историята на захарната индустрия в града. 

Строителството ще стартира в края на 2021 година, а първият етап ще бъде финализиран в рамките на 2 години и половина. Предварителните продажби вече са в ход.