Така изглежда пътят, по който новодомците от комплекс "Гербера" стигат до новите си апартаменти. Без значение дали си с автомобил или пеш, за да излезеш на най- близката асфалтираната улица трябва да "преплуваш" през  локва, с размерите на малко езеро. Тя се появява при всеки обилен дъжд. 

Всъщност въпросната "улица" изглежда така вече пета година. Но ако допреди няколко месеца тя водеше до строежа и през нея минаваха само камиони, сега тя е вход към жилищен блок , в който ще живеят близо 500 семейства. 

Обитателите на кооперацията "Испански къщи", която е в съседство, многократно са подавали жалби за лошата инфраструктура в района, но без особен успех. 

Според договора, сключен през 2007 година,  инвеститорът се задължава да изгради инфраструктура в имота, включваща ВиК, улично осветление, изграждане на улици и озеленяване с висока и ниска растителност на стойност 3 600 000 хиляди.  Това обаче до този момент не се е случило. Няма и конкретни срокове в обозримо бъдеще, с които инвеститорът да се е ангажирал. 

От районното кметство твърдят, че контролът на договора се осъществява от общината. 

Така че, обитателите на комплекса ще прекарат и следващия сезон в кал и мизерия, а някой вече се шегуват, че ще трябва да вадят гумените лодки, за да ходят на работа.