„Към момента на ПТП-то Георги Иванов е избягал, а Симона е била в колата. Ние знаем кой е шофирал автомобила. Не мога да коментирам тезата на защитата. Това не е за първи път. Това не е коректно от страна на адвокатите. През медиите се разколебава обвинението, както и действията на полицията. Гледахме видео в интернет и ще кажа, че нищо не е манипулирано. Всички доказателства са иззети по реда на НПК. Имаме свидетели, че Кристиан е карал. Имаме експертизи, които се изготвят в момента. Очакваме ДНК експертизата”, каза шефът на СДВР – ст.комисар Георги Хаджиев по повод жестокия инцидент, в който загина Милен Цветков. Той припомни фактите около мелето, в което загина тв водещия.

В ефира на БТВ бе възпроизведен наново интервюто на Георги Иванов.

„От момента на постъпването му в СДВР той е бил с адвокат. Как може да се оказва физически и психологически натиск. Това е опит да се разколебае обвинението”, допълни ст.комисарят по повод обвиненията за полицейски тормоз. От интервюто в предаването „120 минути” стана ясно още, че на Иванов и гаджето на Николов – Симона не са взети проби за алкохол и дрога, тъй като се знае кой е бил зад волана.

„За моите 20 години като полицаи, това е сериозен коктейл от дрога и няма как да е бил адекватен”, коментира Хаджиев за наличието на дрога, в кръвта на Кристиан Николов.

Шефът на СДВР коментира още за катастрофата с аудито – убиец, станала преди години.

„2015 октомври е настъпило ПТО със средна телесна повреда на другия водач. От справката е видно, че е наложено административно наказание на Десислава Пашова. Делото е активирани и ако се постъпи нови обстоятелства ще се възобнови”, каза още Хаджиев.

Той коментира и показната акция в София, при която бяха задържани биячите на Слави Ангелов,

„ На 17 март около 20:50 минути е постъпил сигнала за жестокото нападение. От камерите и свидетелските показания, имахме данни за трима нападатели. След тази информация започна съпоставка с крими лицата . Успоредно с това изискахме последните статии от 2 години от вестник 24 часа, за да обследваме мотива. Проследихме мястото до където стигат и са се подготвяли за нападението. Направиха се огледи и се иззеха доказателства, които доказват на тези лица в това брутално нападение. Тези факти бяха документирани”, коментира още шефът на СДВР, като добави, че тази група има участие в много побои. Към момента се събират още данни.