22-годишният Кристиян Николов, който е обвинен в умишленото убийство на Милен Цветков, няма да обжалва мярката си за неотклонение. Това заяви пред “24 часа” адвокатът му Любомир Таков. Според Таков това е индикация, че младежът възнамерява да съдейства на разследващите органи. 

Както вече ви съобщихме, миналата сряда спрямо Кристиян бе взета най-тежката мярка за неотклонение - постоянен арест. Той е седнал зад волана след употреба на 4 вида дрога - амфетамини, кокаин, марихуана и бромазепам. Въпреки множеството свидетелски показания на първата мярка за неотклонение адвокатът му твърдеше, че няма доказателства Кристиан да е шофирал джипа.

В петък защитникът на майката на Кристиан Константин Симеонов обясни пред Би Ти Ви, че един от спътниците му - Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е заявил в показанията си, че точно Кристиан е шофирал джипа. Георги Иванов обвини разследващите за натиск, но те открекоха категорично. Според адвокат Симеонов ще се изяснява какъв е бил маршрутът на движение на джипа преди катастрофата. Според него талонът на колата не е бил у момчето. Аудито е собственост на фирма на майката Десислава Пешева. Заради това, че зад волана във фаталния ден е бил синът ѝ, прокуратурата нареди проверка на Икономическа полиция, за да стане ясно с какви пари е купена колата, както и кой я е ползвал. Още няма наказателно производство за това. Очевидците на инцидента и собствеността на автомобила бяха сред мотивите, с които съдия Мина Мумджиева от първоинстанционния съд остави Кристиан Николов в ареста. 

Съдът се позова на показанията на няколко свидетели. Един от тях - Денислав Бодичев, е описал подробно травмите по тялото на Цветков и разказал, че журналистът е бил с колан. В колата му след удара се е активирал и еърбег. Според магистратите Николов е осъзнавал риска, който поема след приема на дрогата. Освен Кристиан обвиняема е и майка му Десислава, защото е предоставила фирмената кола на дрогирания си син. Тя е на свобода с гаранция от 100 хил. лв. Обвинения получиха и гаджето на Кристиан Николов - Симона Цанкова, и третият човек в аудито - Георги Иванов. Двамата са подведени под отговорност за затаяване на ист