Има голяма вероятност още утре да стане ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, заяви градоначалникът Иван Тотев по време на общественото обсъждане за тегленето на 13-милионния заем. Той каза, че утре ще се срещне с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, като основната тема ще бъде възможният наследник на кметския стол. 

Тотев заяви, че е дошъл на общественото обсъждане, тъй като очаквал на обсъждането да има редица кандидати за кметове и общински съветници, за да може да им отговори най-правилно и точно относно намеренията на Община Пловдив за реализация на проектите, които трябва да се финансират със заема. В залата бе Славчо Атанасов, който обаче не влезе в пряк дебат с Тотев. Също така, освен Атанасов, присъстваха общински съветници от всички политически сили, като част от тях изразиха своята позиция за заема. 

Иван Тотев заяви, че дългът от 13 милиона лева няма да бъде изтеглен в този мандат, като той ще остави гласуването на следващия Общински съвет и новия кмет. Той обаче бил длъжен да докара процедурата почти до самия й край, тъй като във въпросните проекти са вложени изключително много енергия и труд от сегашната администрация. Тотев покани Славчо Атанасов и всички кандидати за кметове и общински съветници в кабинета си, като обеща, че на абсолютно всеки ще каже откровено какво е състоянието на града, както и какви са неговите проблеми и възможности. Той обясни, че последните 8 години, какво и да е правил, е бил воден единствено от желанието си Пловдив да стане един по-добър град за живеене и е готов да съдейства на всеки, който има същите намерения.