Подлез на столичния булевард "България" продължава да взима кървав данък, алармираха читатели на TrafficNews. Възрастна жена пострада тежко, след като заклещи крака си в ламаринени решетки в шахта на подлеза, съобщиха очевидци в социалните мрежи.

Става въпрос за спирката на площад "Ручей". Участъкът там беше ремонтиран преди 2 години, но въпреки това решетките на шахтата за канализацията са в много лошо състояние и редовно взимат жертви, а и освен това са покрити с ръжда. 

Жената е прекарала около половин час в страшни болки,, докато дойдат от аварийния отряд към Столичната община, за да й помогнат.

За инцидента потвърдиха и от пресцентъра на общината като поясниха, че капакът е нарязан и ще бъде подменен. 

До този момент се смяташе, че най-опасни за софиянци и гостите на столицата са прословутите "перки на акула", както станаха популярни ограничителите до трамвайните линии на бул. "Граф Игнатиев". 

Шахтата в подлеза на бул. "България" обаче ги гони по кошмарна слава, защото последният инцидент е трети пореден с пострадал.  

"Подавали сме многократно сигнали към институциите, но без резултат", оплакват се столичани в социалните мрежи. По думите им подобни инциденти и в подлеза на булевард "Гоце Делчев". Според тях единствения начин за справяне с проблема е по съдебен път, тъй като Община София е виновна за неподдържаните шахти, подлези, тротоари.

Опасните участъци могат да лесно да бъдат избегнати от млади хора, но когато става въпрос за трудноподвижни възрастни, нещата стоят по друг начин, твърдят живеещи в района на опасните подлези.