Пловдивското мото братство, съвместно с Областната дирекция на МВР и Пътна полиция под тепетата, отново насочиха вниманието на всички водачи на пътя, като им припомнят, че те също са участници в движението. Кампанията за запазване на живота на моториста и повече толерантност на шосето стартира преди две години.

Клуб "Вагабондс" и КАТ са изработили видео, в което показват сцени от живота на рокерите с техните семейства и приятели, както и лицата на загиналите в катастрофи мотористи през последните години.

„Целта е да насочим вниманието на хората към моториста. Ние също сме хора, имаме мечти и цели. Хора с деца и семейства. Искаме повече толеранс. Благодарение на активните кампании от наша страна и от страна на Пътна полиция – Пловдив, инцидентите с мотори да се намалили драстично. Шофьорите са станали по-толерантни и внимателни”, споделиха пред наш репортер от мото клуба под тепетата.

Показвайки лицата на жертвите на войната по пътищата, братята на вятъра отдават и почит към тях, обещавайки им, че завинаги ще са в сърцата им и някой ден отново ще яздат заедно по необятните полета.

„Смъртта отнема само телата, но вие сте сред нас и винаги ще бъдете. Призоваваме за разумно каране, защото искаме да се приберем при близките си”, апелират от Вагабондс.

Видеото е изработено от инспектор Ботьо Гиргинов от Пътна полиция – Пловдив. Кадрите са насочени към всички мотоклубове у нас.

През последните две години мотобратството се прости с някой от емблематичните си членове след тежки инциденти.

Кадрите са посветени на тях - Майора, Георги Ганев, Йордан Питбула и Лазар, като и на семействата им. Всички са имали за какво да живеят и да се борят.

„През годините имаше много братя и сестри, станали част от плашещата статистика. Желанието ни е инцидентите да се сведат до минимум, да се приберем живи и здрави, за да прегърнем жените и децата си. Това е нашата кауза и борба”, допълват от рокерския клуб в Пловдив.