Багер изсипа пясък на централния плаж в Созопол и вдигна жителите на древния град на крак. Хората недоволстват от издигането на пясъчната дига и са организирали протестна подписка, предава БНТ. От фирмата-концесионер заявиха, че защитните пясъчни диги са единственият екосъобразен метод да се предпази плажната ивица от бурните морски вълни през зимните месеци.

След сигнала от "Басейнова дирекция" - Варна започнаха спешна проверка. Според инспекторите, фирмата-концесионер ги е уведомила за предстоящото събиране на пясъка и е заявила, че няма да извършва други дейности. Хората от Созопол обаче смятат, че пясъкът е изкаран от морето.

Плажът ни вече няма да бъде същият. Вижте колко камъни и мидички има в купката, която са изкопали. Когато бъде избутано, вече плажът ще бъде в камъни" каза Костадин Ставраков. Багерът, който констатирахме, беше в най-южния край на плажа, почти във водния обект. Ще извършим проверката и за резултатите ще бъдете уведомени, съобщи Събина Русева, гл. експерт в "Басейнова дирекция".