Данъчните отново продължават с проверките по басейните в Пловдив. През изминалата седмица един от комплексите, предлагащи релакс край басейна, намиращ се край Пловдив е попаднал в полезрението на служителите на НАП. Той се намира на Околовръстното шосе.

В „черните” списъци на приходната агенция за фирми заплашени от принудителна мярка запечатване, попаднаха още бутик в Новотела, магазин за дрехи на центъра на града и шоурум на фирма за строителни материали.

Сред новите "клиенти" на данъчните в Пловдив стана бар "Колибри". Комплексът, имитиращ брега на гръцки курорт, е бил атакуван от служителите на приходната агенция. Направена е била проверка, при която са открити нередности, свързани със Закона за ДДС.

На управата на басейна е бил направен протокол, а през седмицата името на дружеството бе вписано в „черните” списъци.  Не е ясно обаче каква ще е съдбата на комплекса, тъй като все още не е изготвено наказателното постановление спрямо фирмата.

Наш репортер се свърза с управата на комплекса, които потвърдиха за данъчната проверка. Те увериха, че нарушението е минимално и не е наложена най-тежката санкция спрямо обекта – „запечатване”.

„Продължаваме да работим и няма да затворим врати. Относно нарушението ще останем без коментар”, заяви управителката на басейна.

Бар-басейн „Колибри” се намира на минути път от града и разполага с голям 22 – метров басейн и просторно джакузи. 

Това не е първият подобен комплекс, вписан в „черните” списъци на НАП. Преди седмица TrafficNews съобщи, че комплекс „Свети Георги” се сдоби с предписание след данъчна проверка. Констатирани са нарушения, но самият басейн не е запечатан. От рецепцията на хотела заявиха, че комплексът функционира и няма да бъде затворен.

 В разгара на лятото: НАП погна басейните, спипаха комплекс край Пловдив в издънкаВ „черните” списъци попаднаха още известно заведение за бързо хранене, автомивки и магазин за дрехи

Под ударите на НАП попадна и бутик, намиращ се в Новотела. Още един магазин се е сдобил с предписание. Обектът се намира в центъра на Пловдив, на улица „Христо Г.Данов”.

В „черните” списъци е и шоурум за отоплителни тела на Пещерско шосе.  Дружеството търгува с различни по модел и тип радиатори и конвектори.