Първата задача, с която се зае новият кмет на столичния район „Лозенец” Константин Павлов-Комитата, е да бъде премахнат строящият се небостъргач „Златен век”. Той е отправил такова искане към арх. Иван Несторов, началник на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) с мотива, че разрешителното за строежа на компанията „Артекс” вече е с изтекъл срок.

Небостъргачът  стана повод за граждански протести, като освен това и строителството му беше спирано заради нарушения, но после възобновено.

Кметът Павлов пък стана един от осемте районни кметове на „Демократична България” в София, които спечелиха последните местни избори.

„Внесеният от Павлов документ ясно доказва, че разрешението за строеж на “Златен век” вече е загубило правното си действие. Становището му идва да запълни шестмесечното мълчание от страна на главния архитект на Столична община (СО), арх. Здравко Здравков, след като през април 2019 г. началникът на ДНСК арх. Несторов го задължи да се произнесе по казуса”, написахаот „Демократична България” по повод действията на Павлов.

Той е подал и искане и за изменение на подробния устройствен план на част от „Лозенец”, „така, че да бъдат приведени с тези на Общия устройствен план в съответствие с действащите законови изисквания”.