Известна траурна агенция в Пловдив стана клиентка на НАП. През изминалата седмица „черните” списъци на ведомството бяха изпълнени с редица нови дружества, хванати в нарушение. Голяма част от фирмите оперират в зимните ни курорти, където са съсредоточени силите на инспекторите.  Магазини, кафенета, сергии, чайни и снек-барове са сред новите „клиенти” на финансовото ведомство.  Под прицел са Велинград, Пампорово и Чепеларе.

Не липсваха и обекти, нарушили закона за данък добавена стойност и под тепетата. Една от фирмите стопанисва небезизвестна траурна агенция и по-точно един от офисите й. Компанията оперира в Пловдив и София, като притежава два офиса под тепетата.

Този, намиращ се на Пещерско шосе е бил посетен от инспектори на НАП и след проверка на управата е било връчено предписание.  На агенцията не е наложена най-тежката мярка – „запечатване”.

Един от интересните обекти, влезнали в „черните” списъци без съмнение е пенсионерски клуб. Мястото за сбирки на възрастни хора се намира в село Дедево и е било посетено от държавните служители през изминалата седмица. Съставен е акт.

Най-много нарушители през последния отчетен период са били заловени в курортите. Освен по хотели и ресторанти, агентите под прикритие са проверявали и по магазини и сергии, фризьорски салони и кафенета.

Редица търговци на традиционният неделен пазар във Велинград са изгорели след акция на НАП. Отново в спа столицата са ударени магазин за хранителни стоки, салон за красота , магазин за бельо и кафе-аператив. Къща за гости е попаднала в „черните” списъци, а причината е била – неспазване на закона за данък добавена стойност.

Чайната на връх Снежанка също е от новите „клиенти” на данъчните под тепетата.