Община Пловдив избра фирма изпълнител за изграждането на нова детска градина на улица „Богомил”. Строителната фирма „Саграда” ООД е била единствената фирма, която е била класирана, като другите три компании са били отстранени. Това са „Запрянови – 03”, консорциум ДГ „Богомил” и „Астрал инженеринг”.

Поръчката за новата градина отиде на поправителен , след като претърпя крах в първата процедура. TrafficNews проследи цялата поръчка, която още от самото си начало бе обречена на провал. Фактите около процедурата учудиха сериозните строителни компании под тепетата, като фирмите, които се явиха нямаха опит в публичните сгради. Тогава се търсеше фирма, която да построи детската градина за 80 дни за 1,75 млн. лева без ДДС по програмата „Региони в растеж”.

Срокът във втората поръчка бе вдигната на 270 дни, а сумата по нея на 2 млн. лева без ДДС.

Самата детска градина в квартал „Гладно поле” трябва да бъде  класическо изпълнение  – четири групи, двор за игра с определените детски съоръжения, самостоятелна кухня, басейн и физкултурен салон, както и изградена соларна система за електричество и нагряване на водата. 

В същото време обществената поръчка за нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски в район „Южен” е била блокирана от жалба. От КЗК са спрели временно поръчката, след като е имало обжалване по условията за избор на изпълнител. Поръчката е на стойност от 4,6 млн. лева, като тя трябва да бъде за 200 деца върху терен от 5 дка.

Повече за забавачките, вижте в линковете:

Очакван крах на Община Пловдив в опита й да построи нова забавачка за 80 дни с 2 млн. леваПрекратиха процедурите за детската градина на улица „Богомил” с пари от Европа

Строят нова детска градина за 200 деца в ПловдивКомплексът с басейн ще струва около 4,6 милиона лева